Definicja
sos bearneński to kremowy sos pochodzący z kuchni francuskiej, przygotowywany na bazie są żółtek, sklarowanego masła, szalotki, białego wina i estragonu, używany m.in. do wołowiny, ryb, warzyw czy grzybów
sos bearneński to kremowy sos pochodzący z kuchni francuskiej, przygotowywany na bazie są żółtek, sklarowanego masła, szalotki, białego wina i estragonu, używany m.in. do wołowiny, ryb, warzyw czy grzybów
Pełną treść widzą tylko abonenci Dobrego słownika.
jadlonomia.com, 23.05.2016
frazem rzeczownikowy rodzaj męskorzeczowy odmienny
Odmiana w przyjaznej postaci — zyskaj pełny dostęp
formy alfabetycznie: sosach bearneńskich; sosami bearneńskimi; sos bearneński; sosem bearneńskim; sosie bearneński; sosie bearneńskim; sosom bearneńskim; sosów bearneńskich; sosowi bearneńskiemu; sosu bearneńskiego; sosy bearneńskie