homogenizator

homogenizator

Przykłady użycia autentyczne, starannie wybrane, zobacz też na blogu
Temperatura homogenizacji w praktyce zależy głównie od miejsca zainstalowania homogenizatora w linii technologicznej. W sytuacji, gdy homogenizacja poprzedza pasteryzację, temperatura może wynosić 45÷50°C (wtedy do homogenizatora jest kierowane mleko z wirówki) lub też 60÷65°C

kiedy homogenizacji jest poddawane mleko podgrzane w sekcji regeneracji ciepła. (Technologia żywności. Podręcznik dla technikum. Praca zbiorowa, część 4, red. Mieczysław Dłużewski, 2008, s. 188

Pozostały wątpliwości? Brakuje czegoś w haśle?
Zobacz, co zyskują abonenci Dobrego słownika.
Sprawdź ofertę

Często sprawdzane

  • weekendowicz — Warianty: weekendowicz czy weekendowiec?
  • Spisz — Odmiana: Spisza czy Spiszu?
  • ty — Warianty: ci a tobie

Ciekawostki

Mogą Cię zainteresować również hasła

zapisz się na newsletter