homogenizator

homogenizator

Przykłady użycia autentyczne, starannie wybrane, zobacz też na blogu
Temperatura homogenizacji w praktyce zależy głównie od miejsca zainstalowania homogenizatora w linii technologicznej. W sytuacji, gdy homogenizacja poprzedza pasteryzację, temperatura może wynosić 45÷50°C (wtedy do homogenizatora jest kierowane mleko z wirówki) lub też 60÷65°C

kiedy homogenizacji jest poddawane mleko podgrzane w sekcji regeneracji ciepła. (Technologia żywności. Podręcznik dla technikum. Praca zbiorowa, część 4, red. Mieczysław Dłużewski, 2008, s. 188

Pozostały wątpliwości? Brakuje czegoś w haśle?
Zobacz, co zyskują abonenci Dobrego słownika.
Sprawdź ofertę

Często sprawdzane

  • hobbyHobbistyczny czy hobbystyczny, hobbista czy hobbysta, czyli o pisowni wyrazów pochodnych
  • samotrzeć — Łączliwość
  • Leigh — O (nie)odmienności i wymowie nazwiska Leigh

Ciekawostki

Mogą Cię zainteresować również hasła

newsy, porady + e-book