karkówka

karkówka

Definicja

karkówka to mięso z karku wieprzowego, charakteryzuje się różowym kolorem oraz naturalnym zapachem, popularne w kuchni, a także na grilla

Przykłady użycia autentyczne, starannie wybrane, zobacz też na blogu
Z karkówki można przygotować tysiące pysznych dań — można ją smażyć, grillować oraz piec. Karkówka przyrządzona ze sprawdzonego przepisu jest miękka i soczysta. Pieczona karkówka może być z czosnkiem, majerankiem i jabłkami. Karkówka na grillu najlepiej smakuje z soczystą surówką. Z karkówki można także przygotować pyszne bitki lub gulasz.

mniammniam.com, 07.05.14

Pozostały wątpliwości? Brakuje czegoś w haśle?
Zobacz, co zyskują abonenci Dobrego słownika.
Sprawdź ofertę

Często sprawdzane

  • miłość — Jaki zaimek, jaki przymiotnik, jaki czasownik
  • USA — Co zrobiły USA, czy co zrobiło USA?
  • mieć na celu — Łączliwość: ma na celu ukazanie czy ma na celu ukazać?

Ciekawostki

  • pacierz — Pochodzenie wyrazu pacierz
  • gronorostMorzypło do dyktand
  • dupa — Tajemnicza dupa...

Mogą Cię zainteresować również hasła

newsy, porady + e-book