Definicja
lasagne to potrawa rodem z Włoch, przygotowywana z płatów makaronu zapiekanych razem z farszem, tworzonym przez warstwy mięsa, sosu pomidorowego, sera, beszamelu, czasem także przez inne składniki, np. szpinak
lasagne to potrawa rodem z Włoch, przygotowywana z płatów makaronu zapiekanych razem z farszem, tworzonym przez warstwy mięsa, sosu pomidorowego, sera, beszamelu, czasem także przez inne składniki, np. szpinak
Anna Ficner-Ogonowska, Zgoda na szczęście, 2013
Colleen Houck, Klątwa tygrysa. Wyzwanie, tłumaczenie Martyna Tomczak, 2012
rzeczownik; rodzaj nijaki nieodmienny
rzadziej rodzaj żeński nieodmienny
formy w tabelce:
formy: lasagne
(te) lasagne to szerokie, prostokątne płaty makaronu, z których robi się tę potrawę
rzeczownik plurale tantum rodzaj niemęskoosobowy nieodmienny
formy w tabelce:
formy: lasagne